1. Τακτικός έλεγχος

check-up

Ακόμα κι αν αισθάνεστε υγιείς, ο τακτικός έλεγχος (Αρτηριακή πίεση, σάκχαρο, χοληστερίνη) είναι σημαντικός για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση.
Η ψυχική σας υγεία είναι εξίσου σημαντική και η αναζήτηση βοήθειας για θέματα ψυχικής υγείας συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης και του άγχους μπορεί να είναι κρίσιμη.

2. Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ

drinks

Η υπερβολική κατανάλωση αυξάνει τον κίνδυνο ηπατικής βλάβης, καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την ψυχική σας υγεία και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικογένεια σας και τους ανθρώπους γύρω σας.

3. Διακοπή του καπνίσματος

no-smoking

Η χρήση καπνού προκαλεί καρκίνο, πνευμονοπάθειες, καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.
Προκαλεί επίσης και ανικανότητα. Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια από τις καλύτερες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας. Σε 12 εβδομάδες αυξάνεται η ικανότητα της αναπνευστικής λειτουργίας και μέσα σε 1 χρόνο ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου είναι μισός από αυτόν του καπνιστή.

4. Τρώτε καλύτερα

diet

Η υγιεινή διατροφή βοηθά στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών.

5. Να είστε πιο ενεργοί

exercise

Σωματική άσκηση τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης εβδομαδιαίως.
Η σωματική δραστηριότητα σας βοηθά να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρκίνου και να νικήσετε την κατάθλιψη.

Πηγή: http://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/men’s-health-checklist